2009/12/22

rewind: två noll noll nio

årsrevy 2009, innan vi lämnar 00-talet bakom oss.
januari//january//janvier


(OK för att vara ärlig - har inte mycket minne av denna månad, eller det första halvåret av 2009. Men hämtade en extremt söt kattunge för att ge bort i present, den har förökat sig nu. En massa. Sen så sydde jag. Och gruvade inför gymnasievalet.)

Februari//February//Février

(Om möjligt ännu mindre kännedom om vad som hände denna månad. Blev stammisar på musikalen de satte upp på skolan, såg sådär fyra av fem föreställningar - dom var helt awesome! Tror även det var denna månad jag såg Johnossi - har dessvärre inga bra bilder från det.)

Mars//March//Mars


(Levde i en blommig flanellpyjamas. Såg skuggteatern. Besökte gymnasieskolor. Spelade geo challange. Satte fast häftstift på skor.)

April//April//Avril


(kändes som att jag vaknade upp ur den dvala jag levt i under vinter halvåret, kanske på grund av att solen började visa sig.  Lånade ett hus i huvudstaden över påsk med världens bästa. Var hemma i några dagar och sedan bar det av mot Paris över valborg med mamma. Välbehövlig dos av vackra färger och husfasader.)

Maj//May//Mai

(Brännbollsyran. Vi spenderade kvällarna med att öva, cykla, grilla, prata. Försökte tränga undan en massa onödiga känslor. Tänkte inte på att saker ofta kokar över om man lägger ett lock över. Kulturnatta var en hemsk reminder om hur mycket som ändrats på ett år.)

Juni//June//Juin


(slutade äntligen 9:an. Bal. Skolavslutning. Tre månaders frihet. Min bror flyttade hemifrån och jag flyttade ur mitt gamla rum. Min 16-årsdag förde med sig överraskningar som var allt annat än sweet.)

Juli//July//Juillet


(Satt uppe nätterna igenom och såg på allt jag kunde komma över på comedy central eller läste brittisk poesi. Sov halva dagarna och spenderade andra halvan på klösan. Fick en försenad födelsedagsmiddag (jättesött), hängde i stugan, besökte trästock och mina släktingar i norr.)

Augusti//August//Août(Åkte till Taizé andra sommaren i rad. Bästa på hela året. Hade matkrig i oyak-parken, sprang runt i ösregn, träffade en massa underbara människor och jag skrattade så det kändes som magen skulle gå sönder av kramper. Kände mig dock en aning failad som glömde veckans förbrukning av linser på bussen. När jag kom hem började skolan. Midgård. AR1A. Kändes jättebra.)

September//September//Septembre(Åt ohälsosamma mängder cheerios. Fick våra skoldatorer. Åkte till huvudstaden once again. Och min klass älskar fika lika mycket som jag. Score!)

Oktober//October//Octobre


(Tog beslutet att anmäla mig till ett utbytesår. Gick på intervju och en vecka senare kom ett besked om att jag blivit antagen. Kaching. Höstlovet inleddes med klassfest à la 80's och frysta jellos. Därefter firades halloween dubbelt upp med fejkblod i ansiktet. Livet var ganska underbart.
ps. tror även jag kan ha sått ett litet match-making frö här!! blivande karriär?)

November//November//Novembre


(Såg Winnerbäck en torsdag i november och helvetet vad bra han är, var svårt att sluta le efteråt. Såg även Magnus Betnér, hilarious. Sen firades en himla massa födelsedagar.)

December//December//Decembre


(Födelsedagsfirandet fortsatte in i December. Vi har även roat oss med att glida ner på isen vid vildmannen och alla awesome föreställningar på Midgård.) 


längtar efter 2010 nu. 

4 kommentarer:

  1. vilket land blir det du åker till under utbytesåret? :)

    SvaraRadera
  2. Ahahaha I love this post. All the insteresting photos have made my day, including the penis cake :D

    SvaraRadera
  3. M.s: åker till england! gonna be awesome

    SvaraRadera